3 °C

 
 
Ifjúsági központ alakulhat a műemlék ingatlanban

Ifjúsági és turisztikai központtá alakulhat a Nádor utca 10. szám alatti műemlék épület egy szlovák-magyar közös európai uniós pályázatnak köszönhetően. A pályázat benyújtásáról idei utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely határozott a gyermekek számára térítésmentesen nyújtott oltási programok folytatásáról is.

Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenEgyüttműködés Farkasmály jövőjéért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.08. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Farkasmályban tettek látogatást a gyöngyösi képviselő-testület tagjai, a városvezetők, valamint a gyöngyösi önkormányzat szakemberei, hogy megismerkedjenek a történelmi pincesor jelenlegi állapotával, a fejlesztési elképzelésekkel, valamint a pincetulajdonosok napi problémáival.

 
 

A figyelemfelhívás volt a pincetulajdonosok elsődleges célja, amikor meghívták a képviselő-testület tagjait a látogatásra – mondta Nagy Imre, a látogatás szervezője.

- Szerettük volna a képviselők figyelmét felhívni Farkasmály lehetőségeire. A pincesoron huszonhat pince található, ami kiváló lehetőséget kínálna arra, hogy a város és a Mátra turisztikai vonzerejét növelje. Ehhez azonban nagyon sok kérdést kell megoldani, mert a jelenlegi állapotok bőven hagynak kívánnivalót maguk után - fogalmazott.

Nagy Imre a pincéket körülvevő út- és patakpart karbantartását, a csapadékvíz elvezetésének megoldását, a tulajdonviszonyok rendezését, valamint a közvilágítás műszaki állapotának visszaállítását említette a legsürgetőbb feladatok között.

A képviselők megismerkedtek azokkal a fejlesztési elképzelésekkel is, amelyeket az első tizenegy pince új tulajdonosa dolgozott ki. A tervek egy országos jelentőségű turisztikai attrakció létrehozásáról szólnak, amely állandó nyitva tartás mellett rendezvényekkel és a mátrai borok széles kínálatával csábítaná a turistákat. Az elképzeléseket Zakár Tivadar projektmenedzser ismertette.

- Szeretnénk, ha közösen gondolhatnánk végig, mi legyen a jövője ennek a nagy múltú, történelmi pincesornak. A történelmi ágakban húsz éve nem történt semmi, infrastrukturálisan nagyon le maradva a terület, ezért szeretnénk az önkormányzat együttműködését is megnyerni elképzeléseinkhez – mondta Zakár Tivadar.

Hiesz György polgármester azt mondta: az önkormányzat örömmel fogadja a nagy ívű fejlesztési elképzeléseket, és bízik benne, hogy turisztikai pályázatokat is sikerül segítségül hívni a beruházáshoz.

- A pincesor múltja nagyon szép, a jelen állapotokról ez már nem mondható el. Most azért vagyunk itt, hogy a jövőről egyeztessünk, és meg kell mondanom, nagyon impozáns elképzelésekkel találkoztunk. Örülök, hogy végre elindult valami Farkasmályban, ahhoz azonban, hogy a tervek valóra is váljanak, összefogásra lesz szükség a borászok között is. A gyöngyösi önkormányzat a lehetőségeihez mérten minden segítséget kész megadni, hogy a történelmi pincesor újra a régi fényében ragyogjon. Reméljük, lesznek olyan turisztikai pályázatok, amelyek ebben segítségünkre lehetnek - sorolta.

A pályázati lehetőségekben bízik Dr. Tatár László alpolgármester is.

- Gyöngyösnek egyetlen esélye van a kitörésre, ez pedig a turizmus fejlesztése. Az önkormányzat ezért mindent meg kell, hogy tegyen az ilyen fejlesztések támogatásáért. Most vagyunk az új európai uniós ciklus elején, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk találni a megfelelő forrásokat a farkasmályi pincesor újjáélesztéséhez - vélekedett az alpolgármester.

A történelmi pincesor méretei és lehetőségei hatalmasak. A kétszáz éves pincék Kelet-Európa legnagyobb légterű kézzel vájt történelmi pincéi. A méretek Kévés Tamás alpolgármestert is megdöbbentették.

- Megleptek ezek a gigantikus méretek, nagyon köszönjük a meghívást. Ha ide jön a tőke, biztos vagyok benne, hogy jó helyre jön, de természetesen nekünk is segítenünk kell. Együtt kell gondolkodnunk, és ez a mostani látogatás arra mindenképp jó volt, hogy elindítsa ezt a folyamatot - mondta.

A közös gondolkodás tehát elindult, az önkormányzat és a befektető együttműködése pedig új élettel töltheti meg Farkasmályt, amely a Mátra és a Mátrai Borvidék egyik kiemelkedő turisztikai attrakciójává válhat.


Közösségi funkciók