3 °C

 
 
Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Együttműködés Farkasmály jövőjéért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.06.08. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Farkasmályban tettek látogatást a gyöngyösi képviselő-testület tagjai, a városvezetők, valamint a gyöngyösi önkormányzat szakemberei, hogy megismerkedjenek a történelmi pincesor jelenlegi állapotával, a fejlesztési elképzelésekkel, valamint a pincetulajdonosok napi problémáival.

 
 

A figyelemfelhívás volt a pincetulajdonosok elsődleges célja, amikor meghívták a képviselő-testület tagjait a látogatásra – mondta Nagy Imre, a látogatás szervezője.

- Szerettük volna a képviselők figyelmét felhívni Farkasmály lehetőségeire. A pincesoron huszonhat pince található, ami kiváló lehetőséget kínálna arra, hogy a város és a Mátra turisztikai vonzerejét növelje. Ehhez azonban nagyon sok kérdést kell megoldani, mert a jelenlegi állapotok bőven hagynak kívánnivalót maguk után - fogalmazott.

Nagy Imre a pincéket körülvevő út- és patakpart karbantartását, a csapadékvíz elvezetésének megoldását, a tulajdonviszonyok rendezését, valamint a közvilágítás műszaki állapotának visszaállítását említette a legsürgetőbb feladatok között.

A képviselők megismerkedtek azokkal a fejlesztési elképzelésekkel is, amelyeket az első tizenegy pince új tulajdonosa dolgozott ki. A tervek egy országos jelentőségű turisztikai attrakció létrehozásáról szólnak, amely állandó nyitva tartás mellett rendezvényekkel és a mátrai borok széles kínálatával csábítaná a turistákat. Az elképzeléseket Zakár Tivadar projektmenedzser ismertette.

- Szeretnénk, ha közösen gondolhatnánk végig, mi legyen a jövője ennek a nagy múltú, történelmi pincesornak. A történelmi ágakban húsz éve nem történt semmi, infrastrukturálisan nagyon le maradva a terület, ezért szeretnénk az önkormányzat együttműködését is megnyerni elképzeléseinkhez – mondta Zakár Tivadar.

Hiesz György polgármester azt mondta: az önkormányzat örömmel fogadja a nagy ívű fejlesztési elképzeléseket, és bízik benne, hogy turisztikai pályázatokat is sikerül segítségül hívni a beruházáshoz.

- A pincesor múltja nagyon szép, a jelen állapotokról ez már nem mondható el. Most azért vagyunk itt, hogy a jövőről egyeztessünk, és meg kell mondanom, nagyon impozáns elképzelésekkel találkoztunk. Örülök, hogy végre elindult valami Farkasmályban, ahhoz azonban, hogy a tervek valóra is váljanak, összefogásra lesz szükség a borászok között is. A gyöngyösi önkormányzat a lehetőségeihez mérten minden segítséget kész megadni, hogy a történelmi pincesor újra a régi fényében ragyogjon. Reméljük, lesznek olyan turisztikai pályázatok, amelyek ebben segítségünkre lehetnek - sorolta.

A pályázati lehetőségekben bízik Dr. Tatár László alpolgármester is.

- Gyöngyösnek egyetlen esélye van a kitörésre, ez pedig a turizmus fejlesztése. Az önkormányzat ezért mindent meg kell, hogy tegyen az ilyen fejlesztések támogatásáért. Most vagyunk az új európai uniós ciklus elején, biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk találni a megfelelő forrásokat a farkasmályi pincesor újjáélesztéséhez - vélekedett az alpolgármester.

A történelmi pincesor méretei és lehetőségei hatalmasak. A kétszáz éves pincék Kelet-Európa legnagyobb légterű kézzel vájt történelmi pincéi. A méretek Kévés Tamás alpolgármestert is megdöbbentették.

- Megleptek ezek a gigantikus méretek, nagyon köszönjük a meghívást. Ha ide jön a tőke, biztos vagyok benne, hogy jó helyre jön, de természetesen nekünk is segítenünk kell. Együtt kell gondolkodnunk, és ez a mostani látogatás arra mindenképp jó volt, hogy elindítsa ezt a folyamatot - mondta.

A közös gondolkodás tehát elindult, az önkormányzat és a befektető együttműködése pedig új élettel töltheti meg Farkasmályt, amely a Mátra és a Mátrai Borvidék egyik kiemelkedő turisztikai attrakciójává válhat.


Közösségi funkciók