3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 április

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 áprilisi száma.

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál.

Heti négy napon fogadják a zöldhulladékot

Korlátozásokat vezet be a lakossági zöldhulladék fogadásával kapcsolatban a Heves Megyei Vízmű Zrt. a gyöngyösi szennyvíztisztító telep felújítása miatt. A gyöngyösiek lakcímkártyájuk felmutatása után, heti négy napon helyezhetik el ingyenesen zöldhulladékukat a konténerekben.

Nem lehet elbújni a kamerák elől

Számos esetben segítik a gyöngyösi városrendészek munkáját a városban található térfigyelő kamerák. Gyújtogatók, tolvajok, illegális szemetelők nyomára vezetnek a felvételek.

Bővebben
14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

13/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a HELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL.

12/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

10/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Díszpolgárok a város ünnepén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.17. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2015-05-18 10:15
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös díszpolgára Bárdos György fogathajtó világbajnok és Debreczeni Ferenc Kossuth‐ és Liszt Ferenc díjas zenész. Szintén Pro Civitate kitüntetést kapott a már megszűnt Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó Szakosztálya.

   
   

  - A díj a város nagyrabecsülése azoknak, akik kimagasló munkával hozzájárultak Gyöngyös hírnevének öregbítéséhez – fogalmazott köszöntőjében Hiesz György polgármester. Mint fogalmazott: a mai világban, ahol az értékek devalválódnak, nagyon fontosak a példaképek, akik megmutatják, érdemes még sokat dolgozni, alkotni, néha emberfeletti cselekedettel tenni valamit a köz asztalára.

   

  Az oklevéllel, aranygyűrűvel és pénzjutalommal járó díszpolgári címet elsőként a fogatsport világában hajtókirályként emlegetett Bárdos György vehette át a polgármestertől.

  A díjazott a díszpolgári címért köszönetet mondott a város összes polgárának. Mint mondta, örömmel fogadta, hogy annak ellenére sem feledték el tevékenységét, hogy már nem Gyöngyösön él.

  Debreczeni Ferenc (Ciki), az Omega zenekar dobosa elérzékenyülve mondott köszönetet a díszpolgári címért. Elmondta: eddig mindig saját elhatározásból jött Gyöngyösre és segített, ám a Pro Civitate díj elnyerése után mindezt immár kötelességének is érzi.

  - Angliában egy stúdiófelvétel végén ért az örömhír, hogy Gyöngyös díszpolgára lehetek. Akkor én olyan boldogságot éreztem, aminél jobbat most nem is tudok elképzelni – mondta Debreczeni Ferenc.

  A Pro Civitate díj közösségeknek járó elismerését az egykori Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó szakosztálya kapta. A világ- és Európa-bajnok sportolókkal büszkélkedhető legendás csapat egykori edzője, Szakács Béla vette át, aki könnyekig meghatódva fogadta az elismerést.

  A városnap alkalmából Gyöngyös Város Barátainak Köre immár hetedik alkalommal rendezte meg a XIX. századi piacot, melynek megvalósítását az önkormányzat is segítette.

  A Fő téri rendezvény díszvendége az idén a megye legfiatalabb városa, Gyöngyöspata volt.

  A település polgármestere, Hevér Lászlóné megköszönte Gyöngyösnek a lehetőséget a bemutatkozásra. A házigazdáknak ajándékkal is kedveskedtek: Hiesz György polgármestert Maris néni cukortortájával, Balázs Ernőt, a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökét pedig a falu étkeivel és italaival lepték meg.

  Az érdeklődők többféle ízesítésben kóstolhatták meg Gyöngyöspata hagyományos ételét, a gancát, de kínáltak helyi készítésű szörpöket, borokat, réteseket és gulyáslevest is.

  A városnap a Mátra Művelődési Központban ünnepi koncerttel zárult, melyen többgenerációs gyöngyösi zenész családok léptek fel.

  Gyöngyös Város Napja

   
  63 kép
  Dátum: 2015-05-17 17:01:00
   


  Közösségi funkciók