3 °C

 
 
Hangszert a kézbe!

A kínálat óriási: ütősök, fúvósok, pengetősök, billentyűsök - és mind kipróbálható a Mátra Művelődési Központban.

Négy millió forintra lenne szüksége az egyéves Györök Zente családjának ahhoz, hogy segíteni tudják a gyöngyösi kisfiú gyógyulását, aki SMA-ban (gerincvelő eredetű izomsorvadás) szenved.

Az idei költségvetés a takarékosság és a hatékonyság jegyében készül, fontos célkitűzés, hogy stabil működés mellett valósulhassanak meg a tervezett beruházások - foglalta össze a közmeghallgatáson Kévés Tamás alpolgármester az idei büdzsé jellemzőit.

Lezárult a jelölés, indul a szavazás

Két gyöngyösi jelöltje is van a 2019-es Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak, melyet 2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal hozott létre.

Értesítés fasori munkákról

Értesítjük a Tisztelt lakókat és a 80-as városrészben közlekedőket, hogy fasori munkák miatt parkoló lezárás és forgalomkorlátozás lesz érvényben a Gyöngyös, Szövetkezet utca 13-15-17. szám előtt és Bajcsy Zsilinszky út 28-36. sz. között. Munkavégzés ideje: 2019. február 18-19., 7.00-16.00 közötti időszakban.

Bővebben
Normatív határozatok

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. január 29-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

2/2019.( I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

46/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. december 13-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

44/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. november 29-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Díszpolgárok a város ünnepén

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.05.17. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2015-05-18 10:15
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös díszpolgára Bárdos György fogathajtó világbajnok és Debreczeni Ferenc Kossuth‐ és Liszt Ferenc díjas zenész. Szintén Pro Civitate kitüntetést kapott a már megszűnt Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó Szakosztálya.

   
   

  - A díj a város nagyrabecsülése azoknak, akik kimagasló munkával hozzájárultak Gyöngyös hírnevének öregbítéséhez – fogalmazott köszöntőjében Hiesz György polgármester. Mint fogalmazott: a mai világban, ahol az értékek devalválódnak, nagyon fontosak a példaképek, akik megmutatják, érdemes még sokat dolgozni, alkotni, néha emberfeletti cselekedettel tenni valamit a köz asztalára.

   

  Az oklevéllel, aranygyűrűvel és pénzjutalommal járó díszpolgári címet elsőként a fogatsport világában hajtókirályként emlegetett Bárdos György vehette át a polgármestertől.

  A díjazott a díszpolgári címért köszönetet mondott a város összes polgárának. Mint mondta, örömmel fogadta, hogy annak ellenére sem feledték el tevékenységét, hogy már nem Gyöngyösön él.

  Debreczeni Ferenc (Ciki), az Omega zenekar dobosa elérzékenyülve mondott köszönetet a díszpolgári címért. Elmondta: eddig mindig saját elhatározásból jött Gyöngyösre és segített, ám a Pro Civitate díj elnyerése után mindezt immár kötelességének is érzi.

  - Angliában egy stúdiófelvétel végén ért az örömhír, hogy Gyöngyös díszpolgára lehetek. Akkor én olyan boldogságot éreztem, aminél jobbat most nem is tudok elképzelni – mondta Debreczeni Ferenc.

  A Pro Civitate díj közösségeknek járó elismerését az egykori Gyöngyösi Honvéd Zalka SE Ökölvívó szakosztálya kapta. A világ- és Európa-bajnok sportolókkal büszkélkedhető legendás csapat egykori edzője, Szakács Béla vette át, aki könnyekig meghatódva fogadta az elismerést.

  A városnap alkalmából Gyöngyös Város Barátainak Köre immár hetedik alkalommal rendezte meg a XIX. századi piacot, melynek megvalósítását az önkormányzat is segítette.

  A Fő téri rendezvény díszvendége az idén a megye legfiatalabb városa, Gyöngyöspata volt.

  A település polgármestere, Hevér Lászlóné megköszönte Gyöngyösnek a lehetőséget a bemutatkozásra. A házigazdáknak ajándékkal is kedveskedtek: Hiesz György polgármestert Maris néni cukortortájával, Balázs Ernőt, a Gyöngyös Város Barátainak Köre elnökét pedig a falu étkeivel és italaival lepték meg.

  Az érdeklődők többféle ízesítésben kóstolhatták meg Gyöngyöspata hagyományos ételét, a gancát, de kínáltak helyi készítésű szörpöket, borokat, réteseket és gulyáslevest is.

  A városnap a Mátra Művelődési Központban ünnepi koncerttel zárult, melyen többgenerációs gyöngyösi zenész családok léptek fel.

  Gyöngyös Város Napja

   
  63 kép
  Dátum: 2015-05-17 17:01:00
   


  Közösségi funkciók