3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenVárosbál a tehetségekért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.02.08. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2015-02-08 17:47
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A 19. gyöngyösi városbál ismét a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatta. Ezúttal több mint 1,8 millió forinttal.

 
 

A bálok évszázados hagyományairól, s azon belül is a farsangi álarcosbálokról beszélt köszöntőjében Hiesz György polgármester a 2015-ös gyöngyösi városbálon. Mint fogalmazott, az álarcosbál lényege az volt, hogy a maszk mögé rejtőzve \"bármit meg lehetett tenni.\"

 

- Ma reményeim szerint mindenki vállalja az arcát, s egy kellemes estének nézünk elébe - fogalmazott a polgármester, önfeledt szórakozásra buzdítva a kétszáznál is több vendéget.

A Mátra Művelődési Központban megrendezett, immár tizenkilencedik városbál ezúttal is jótékony célt szolgált, a Gyöngyösi Diákokért Közalapítványt támogatták a bálozók. A belépőjegyekből egyenként háromezer forint gyarapította az alapítvány számláját, a bál \"végső mérlege\" az adományokkal együtt 1,823 millió forintnyi támogatás, amit Füleki Menyhért, a szervezet elnöke vett át köszönettel a polgármestertől.

Mint fogalmazott: a közalapítvány a város egyik legrégibb szervezete, s célja vitathatatlanul nemes: a tehetséges, ám szerény anyagi körülmények között élő diákok támogatása. Négyes átlagnál jobban teljesítő fiatalokat segítenek, s támogatottjaik döntő többsége csonka családban él.

Tóth József, a közalapítvány kurátora pohárköszöntőjében azt emelte ki: Gyöngyösön sok a tehetség, és sajnos sok a rászoruló is. Úgy vélte, ha az alapítvány, s a céljaival egyetértő más, hasonló szervezetek is jól végzik a dolgukat, akkor sok fiatal dönt majd úgy, hogy Gyöngyösön marad, vagy tanulmányai végeztével visszatért Gyöngyösre. \"Mert Gyöngyösön élni jó\" - zárta szavait Tóth József.

A bálozók eztán helyi borászok kitűnő italaival és a Kékes Étterem készítette vacsorával gyűjtöttek erőt a mulatságra, a hangulat megalapozásáról a helyi Suond of Spirit énekegyüttes, majd a Mona Lisa Énekegyüttes gondoskodott, a talpalávalót a Deme Trió szolgáltatta, míg a nyitótáncban a Borostyán Néptáncegyüttes jóvoltából gyönyörködhettek a bálozók. Akik aztán maguk is birtokba vették a parkettet, egészen a hajnali három órai kapuzárásig.

 

 

 

Közösségi funkciók