3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenÁllampapírt, Gyöngyösről

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.12.14. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2014-12-14 07:28
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Megnyitotta gyöngyösi állampapír-értékesítési pontját a Magyar Államkincstár.

 

A Magyar Államkincstár 24 új állampapír forgalmazási ponttal bővíti hálózatát. Ennek részeként nyílt meg Gyöngyösön is az értékesítési pont, a GyöngyHáz bevásárlóközpont II. emeletén.

Mint a megnyitón elhangzott: a gyöngyösi értékesítési ponton a teljes állampapír-kínálat elérhető lesz, így természetesen a legnépszerűbb termékek, köztük a Babakötvény is.

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke a megnyitón emlékeztetett: ma már a magyar állampapírok több mint fele hazai befektetők birtokában van, s egyre népszerűbbek a hosszú lejáratú papírok is.

A gyöngyösi értékesítési pont kapcsán megjegyezte: nem tipikus, hogy bevásárlóközpontban kapjon helyet egy állampapír-forgalmazó pont, de reméli, hogy jól választottak és beváltja a hozzá fűzött reményeket az ország huszonharmadikként megnyitott értékesítési pontja.

A reményekről a Magyar Államkincstár heves megyei igazgatója, Zay Ferenc elmondta: 5700 Heves megyei ügyfelük között csupán 282 gyöngyösi akad, holott biztosak abban, hogy a gyöngyösiekben sem alacsonyabb a takarékoskodási kedv és szándék mint a megye bármely más területén élők esetében.

A gyöngyösi értékesítési pont hétfőn és kedden 8-15, szerdán 8-18 óráig tart nyitva.

Hiesz György polgármester üdvözölte a Magyar Államkincstár kezdeményezését, mondván: mindig örömteli, ha bővül egy városban az elérhető szolgáltatások köre, s különösen igaz ez akkor, ha ez a bővülés akár csak egy-két új munkahelyet is jelent.


Közösségi funkciók