3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenFrakció, jégpálya, adócsökkentés, jutalom

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.27. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-12-02 08:22
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Megalakult a baloldali frakció, egyes adókat csökkentenek, a turulszobor megtalálójának jutalmat adnak.

 

Csütörtöki ülésén a képviselő-testület egyetértett azzal, hogy a Gyöngyösi Sportfólió Kft. mobil jégpályát béreljen, és 2014. december 12-től 2015. február 8-ig üzemeltesse a Fő tér északi részén. A 16 millió forintos bérleti díjat, valamint az üzemeltetéshez szükséges hatmillió forintot a város idei költségvetés céltartalékából biztosítja az önkormányzat.

A polgármester elmondta: ha lehetőség lesz rá és anyagilag kedvezőbb feltételeket jelent majd, akkor az önkormányzat nem bérelné, hanem lízingelné a jégpályát. A testület kérésére a turisztikai vonzerőt is jelentő jégpályához kapcsolódó kiadásokat a jövő évi büdzsébe már betervezik.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy jövőre a helybelieket érintő adókat nem emelik, sőt lesz olyan közteher, ami csökkenni fog. Ilyen például az iparűzési adó, melynek megfizetése alól 1,5 millió forintos adóalapig mentesül a vállalkozó. Mint azt Hiesz György polgármester elmondta: ezzel az intézkedéssel a kis- és középvállalkozókat szeretnék segíteni, ahogyan az építményadó mértékének sávos csökkentésével is. Jövőre ugyanis kevesebbet kell majd fizetni az 1000 négyzetméternél kisebb alapterületű ingatlanok után:

az 500 m2-1000 m2 közötti hasznos alapterületű építmények után 700 Ft/m2,
100-500 m2 között 650 Ft/m2,
100 m2 alatti hasznos alapterület esetén 600 Ft/m2
lesz az adó mértéke. Az előzetes számítások szerint ez mintegy 13 millió forintos bevételkiesést jelent a városnak.

A testület döntése szerint a rácsatlakozási lehetőséget követő adóév december 31-ig nem kell kommunális adót fizetnie annak, aki az ingatlanát nem tudja közvetlen szennyvízhálózatra rákötni gravitációs csatlakozási lehetőséggel. Illetve mentesülnek a közteher megfizetése alól a lakástulajdonnal vagy -bérleménnyel rendelkező 70. életévét betöltött magánszemélyek is.

Januártól azonban 400-ról 505 forintra emelkedik a vendégéjszakák után fizetendő az idegenforgalmi adó, melynek megfizetése alól szintén mentesülnek a 70 évesek.

A képviselők jogutód nélkül megszüntették az 1990-ben létrehozott Gyorsabban–magasabbra–erősebben Sportalapítványt, a számláján lévő pénz pedig az önkormányzat Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sportbizottságának pályázati keretébe kerül át.

A képviselő-testület megtárgyalta azt a Fidesz-KDNP javaslatát, miszerint az öregségi nyugellátásban részesülők minden évben kapjanak ötezer forintot az év végi ünnepek közeledtével. A grémium úgy határozott, hogy erre leghamarabb jövőre lesz lehetőség a helyi szociális rendelet átdolgozása után.

Az ülésen Kévés Tamás, a Jobbik frakcióvezetője tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az északnyugati városrészen megtalálták a februárban eltűnt Könyves Kálmán téri turul szobrot. A képviselő kezdeményezte, hogy a becsületes megtaláló jutalmat kapjon.


Közösségi funkciók