3 °C

 
 
Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Közös hang

A Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány és a Hétszínvirág Napközi Otthon jótékonysági gálaestet szervezett az intézmény fennállásának 30. évfordulója alkalmából.

Tisztelt Vállalkozók! Tisztelt Magánszemélyek!

Köszönjük, hogy 2019. évben az adókötelezettségeinek teljesítésével, valamint befizetett adójával hozzájárult Gyöngyös város fejlődéséhez!

Advent második gyertyája ég

A Belváros téren Kárpáti István alpolgármester gyújtotta meg a második gyertyát a város adventi koszorúján.

Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenFrakció, jégpálya, adócsökkentés, jutalom

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.11.27. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-12-02 08:22
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Megalakult a baloldali frakció, egyes adókat csökkentenek, a turulszobor megtalálójának jutalmat adnak.

 

Csütörtöki ülésén a képviselő-testület egyetértett azzal, hogy a Gyöngyösi Sportfólió Kft. mobil jégpályát béreljen, és 2014. december 12-től 2015. február 8-ig üzemeltesse a Fő tér északi részén. A 16 millió forintos bérleti díjat, valamint az üzemeltetéshez szükséges hatmillió forintot a város idei költségvetés céltartalékából biztosítja az önkormányzat.

A polgármester elmondta: ha lehetőség lesz rá és anyagilag kedvezőbb feltételeket jelent majd, akkor az önkormányzat nem bérelné, hanem lízingelné a jégpályát. A testület kérésére a turisztikai vonzerőt is jelentő jégpályához kapcsolódó kiadásokat a jövő évi büdzsébe már betervezik.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy jövőre a helybelieket érintő adókat nem emelik, sőt lesz olyan közteher, ami csökkenni fog. Ilyen például az iparűzési adó, melynek megfizetése alól 1,5 millió forintos adóalapig mentesül a vállalkozó. Mint azt Hiesz György polgármester elmondta: ezzel az intézkedéssel a kis- és középvállalkozókat szeretnék segíteni, ahogyan az építményadó mértékének sávos csökkentésével is. Jövőre ugyanis kevesebbet kell majd fizetni az 1000 négyzetméternél kisebb alapterületű ingatlanok után:

az 500 m2-1000 m2 közötti hasznos alapterületű építmények után 700 Ft/m2,
100-500 m2 között 650 Ft/m2,
100 m2 alatti hasznos alapterület esetén 600 Ft/m2
lesz az adó mértéke. Az előzetes számítások szerint ez mintegy 13 millió forintos bevételkiesést jelent a városnak.

A testület döntése szerint a rácsatlakozási lehetőséget követő adóév december 31-ig nem kell kommunális adót fizetnie annak, aki az ingatlanát nem tudja közvetlen szennyvízhálózatra rákötni gravitációs csatlakozási lehetőséggel. Illetve mentesülnek a közteher megfizetése alól a lakástulajdonnal vagy -bérleménnyel rendelkező 70. életévét betöltött magánszemélyek is.

Januártól azonban 400-ról 505 forintra emelkedik a vendégéjszakák után fizetendő az idegenforgalmi adó, melynek megfizetése alól szintén mentesülnek a 70 évesek.

A képviselők jogutód nélkül megszüntették az 1990-ben létrehozott Gyorsabban–magasabbra–erősebben Sportalapítványt, a számláján lévő pénz pedig az önkormányzat Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sportbizottságának pályázati keretébe kerül át.

A képviselő-testület megtárgyalta azt a Fidesz-KDNP javaslatát, miszerint az öregségi nyugellátásban részesülők minden évben kapjanak ötezer forintot az év végi ünnepek közeledtével. A grémium úgy határozott, hogy erre leghamarabb jövőre lesz lehetőség a helyi szociális rendelet átdolgozása után.

Az ülésen Kévés Tamás, a Jobbik frakcióvezetője tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az északnyugati városrészen megtalálták a februárban eltűnt Könyves Kálmán téri turul szobrot. A képviselő kezdeményezte, hogy a becsületes megtaláló jutalmat kapjon.


Közösségi funkciók