3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Zöldséget, gyümölcsöt ad az Unió

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.10.02. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Gyöngyös is csatlakozik az „Egészséges család” elnevezésű programhoz, melyet az Európai Bizottság Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága indított el.

 

A programban Lengyelország mellett hazánk két régiója is részt vesz. Aki bekapcsolódik a programba, egy éven át havonta zöldség- és gyümölcscsomagokat, valamint a feldolgozásukhoz recepteket is kap.

Papíralapon és elektronikusan is lehet jelentkezni arra az uniós programra, amelyben három korosztály, a 16 éven aluliak, a kismamák és a 65 év felettiek vehetnek részt Gyöngyösről is. Gyöngyösön eddig több mint kétszázan regisztráltak

Bozsik István alpolgármester a programmal kapcsolatban elmondta: 2007-től folyamatosan csökkent az adott korosztályok zöldség- és gyümölcsfogyasztása az Unióban és az országban. A KSH adatai szerint az egy főre jutó hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás értéke egyre távolodik az ideálisnak tartott fogyasztás értékétől. Éppen ezért a program azt vizsgálja, hogy milyen hatással érhető el az egészséges, sokszínű étrend kialakítása.

A tervek szerint Gyöngyösön három elosztópontot kialakítanak ki, ahol az érintettek átvehetik a zöldség- és gyümölcscsomagokat. Az egyik ilyen pont az Üdvhadsereg Reménység Centrum Jókai úti épülete lesz.


Közösségi funkciók