3 °C

 
 
1/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. január 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Közmeghallgatást tart a ruszin önkormányzat

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. február 11-én, kedden 10:00 - 12:00 óráig közmeghallgatást tart.

Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

BővebbenTámogatás a kolostornak és a labornak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.28. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A képviselő-testület határozott arról, hogy tízmillió forinttal támogatja a BERZELAB-ot, és további 3,6 millióval a ferences kolostor felújítását.

 

Gyöngyös képviselő-testülete rendkívüli ülésen döntött arról, hogy az önkormányzat az idei költségvetéséből csaknem tízmillió forinttal segíti a Berze Nagy János Gimnáziumban épülő Berzelab nevet viselő természettudományi laboratórium kialakítását. A támogatást az iskolát működtető Klebersberg Intézményfenntartó Központ kapja meg, hogy pótolni tudják a bútorbeszerzéshez még hiányzó összeget.

 
A ferences kolostor felújításához több mint 28 millió forinttal járul hozzá Gyöngyös

Szintén támogatta a testület azt a kérelmet, ami a testülethez érkezett a ferences rendi kolostor felújítása kapcsán. Az ingatlan állagmegóvását segítő beruházást korábban már 25 millió forinttal támogatta Gyöngyös, ezt most további több mint 3,5 millió forinttal egészítette ki.

 

Jövő év elejétől a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. lesz az önkormányzat számlavezető pénzintézete. A városháza által kiírt pályázatra hat pályázat érkezett, melyek közöl az önkormányzat szempontjából a legkedvezőbb ajánlatot választották.

Az új számlavezető bankkal 2015. január elsejétől 2018. december 31-ig köt majd szerződést a város. A pénzintézetváltással évente csaknem négymillió forintot takarít meg az önkormányzat.

A képviselő-testület továbbá hozzájárult ahhoz, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására –szeptember 1-től október 31-ig legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér megfizetése ellenében foglalkoztasson a városháza.


Közösségi funkciók