3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben


Támogatás a kolostornak és a labornak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.28. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A képviselő-testület határozott arról, hogy tízmillió forinttal támogatja a BERZELAB-ot, és további 3,6 millióval a ferences kolostor felújítását.

 

Gyöngyös képviselő-testülete rendkívüli ülésen döntött arról, hogy az önkormányzat az idei költségvetéséből csaknem tízmillió forinttal segíti a Berze Nagy János Gimnáziumban épülő Berzelab nevet viselő természettudományi laboratórium kialakítását. A támogatást az iskolát működtető Klebersberg Intézményfenntartó Központ kapja meg, hogy pótolni tudják a bútorbeszerzéshez még hiányzó összeget.

 
A ferences kolostor felújításához több mint 28 millió forinttal járul hozzá Gyöngyös

Szintén támogatta a testület azt a kérelmet, ami a testülethez érkezett a ferences rendi kolostor felújítása kapcsán. Az ingatlan állagmegóvását segítő beruházást korábban már 25 millió forinttal támogatta Gyöngyös, ezt most további több mint 3,5 millió forinttal egészítette ki.

 

Jövő év elejétől a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. lesz az önkormányzat számlavezető pénzintézete. A városháza által kiírt pályázatra hat pályázat érkezett, melyek közöl az önkormányzat szempontjából a legkedvezőbb ajánlatot választották.

Az új számlavezető bankkal 2015. január elsejétől 2018. december 31-ig köt majd szerződést a város. A pénzintézetváltással évente csaknem négymillió forintot takarít meg az önkormányzat.

A képviselő-testület továbbá hozzájárult ahhoz, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására –szeptember 1-től október 31-ig legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér megfizetése ellenében foglalkoztasson a városháza.


Közösségi funkciók