3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Mezőőrök, új utcanevek, diákmunka - ülésezett a testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.26. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A gyepmesteri szolgáltatásra új pályázatot írnak ki, Mátrafüreden utcákat neveztek el, kezdődik a diákmunka-program, indul a mezőőrség.

 

Az önkormányzat közös megegyezéssel december 1-vel megszünteti a gyepmesteri feladatok ellátásával megbízott LAMMED Bt.-vel megkötött szolgáltatási szerződést, és a kötelező önkormányzati feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le – minderről csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület.

A változást a jelentős költségnövekedés indokolta. Az önkormányzat a kötelező feladatok ellátására új közbeszerzési eljárást folytat le, míg a július 1-jétől december 31-ig terjedő időre a szerződésben foglalt gyepmesteri szolgáltatás díját három millió forinttal kiegészíti.

Döntés született arról is, hogy a 2014/2015 nevelési évben induló óvodai csoportok maximális létszámától eltérhetnek az intézmények, így négy városi óvodába a korábban engedélyezetthez képest hét gyerekkel több járhat majd az ősztől.

A képviselők úgy határoztak, hogy az önkormányzat részt vesz a nyári diákmunkaprogramban, valamint csatlakozik az augusztustól meghirdetett közfoglalkoztatási programhoz. Az előző esetben két fiatal foglalkoztatására biztosan lehetősége lesz önkormányzatnak ám mindent megtesznek annak érdekében, hogy a keretlétszámot ötre bővíthessék.

Szeptembertől Gyöngyösön is mezőőrök vigyázzák majd a határt. A feladatot hat, önkormányzati közalkalmazotti státuszban, teljes munkaidőben foglalkoztatott mezőőr végzi majd el.

A szolgálat elindítására csaknem 9 millió forintot, a működtetésére mintegy 13 millió forintot szán az önkormányzat.

A testületi ülésen öt, mindeddig csak helyrajzi számmal ellátott mátrafüredi utcát is elnevezett a testület. A közterületek a Szalamandra, a Vízimalom, a Borostyán, a Csíky Sándor és a Tölgyes utca nevet kapták.

A testület vállalta, hogy a hivatal munkatársaival megvizsgáltatja, hogy Mátrafüreden milyen lehetőségek vannak új parkolóhelyek építésére.


Közösségi funkciók