3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Holokauszt-megemlékezés a zsidótemetőben

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.16. hétfő
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Csaknem kétezer gyöngyösi zsidót deportáltak 1944. június 8-án a szögesdrótokkal körbekerített gettóból. Rájuk, az áldozatokra és a túlélőkre emlékeztek vasárnap a gyöngyösi zsidótemetőben.

 

- A gyöngyösi zsidóság hajdan nagy létszámú, a város történetében, kereskedelmében, kultúrájában, arculatában jelentős szerepet betöltő csoport volt. Az „intézményesített gyűlölet\" elpusztította zömüket 1944-ben. Ezeknek a polgártársainknak tartozunk annyival, hogy soha nem feledjük őket, hogy soha nem felejtjük a holokausztot, hogy személyes példaadással őrizzük hitünket, adjuk tovább gyermekeinknek – mondta a megemlékezésen Radnóti Zoltán rabbi.

Gyöngyösön áll a második legnagyobb vidéki zsinagóga, s ha sikerül az épületet a város életébe integrálni, azt hitéletre, múzeumi–, kulturális célokra használni, akkor Gyöngyös nagy lépést tesz az együttélés követendő útján - fogalmazott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét irányító Heisler András.

A rendezvényt civil összefogásban szervezték. Weisz Péter, a gyöngyösi kórház főigazgatója, a MAZSIHISZ elnöki tanácsadója jelentős szerepet vállalt a szervezésben: javaslata alapján a megemlékezésen beszédet mondott Radnóti Zoltán rabbi mellett a katolikus egyház részéről Juhász Ferenc kanonok-plébános, illetve Kenyeressy Károly református lelkész is. A Hit Gyülekezete és az Üdvhadsereg képviselői is részt vettek az eseményen, amelyen a város önkormányzatát Bozsik István alpolgármester képviselte.


Közösségi funkciók