3 °C

 
 
Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Felavatták Gyöngyös új szabadtéri színpadát

Az Empty Pubs egyórás, ingyenes koncertjével, valamint borkóstolóval avatták fel a Fő tér 10. alatt, a könyvtárudvarban felépült új színpadot.

Folytatódik a házasságkötő terem felújítása

Új csillárok, falikarok és fényvetők felszerelésével folytatódott a házasságkötő terem megújítása az új székek beszerzése és a hangtechnika megújítását követően.

A felújítás miatt nem tudnak zöldhulladékot fogadni a szennyvíztelepen

A gyöngyösi szennyvíztisztító telepen folyamatban lévő beruházási munkák miatt 2019. október 14-től a telep nem tud zöldhulladékot fogadni.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Engedély minden veszélyes üzemnek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.06.12. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Több mint két évig tartott az a hatósági munka, melynek eredményeként a megyénkben működő összes veszélyes üzem megkapta a kikötések nélküli katasztrófavédelmi engedélyt.

 

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elmúlt években a veszélyes üzemeket feltérképezte, vizsgálta a beadott üzemazonosítási kérelmeket és az ezzel kapcsolatos hatósági eljárásokat. Az igazgatóság a benyújtott kérelmek alapján összesen harminchat esetben folytatott le üzemazonosítási eljárást, melynek eredményeképpen két új üzem kapott felső küszöbértékű, egy új üzem alsó küszöbértékű veszélyes üzem besorolást, valamint tizenhárom küszöbérték alatti üzemmel is gyarapodott a nyilvántartás - közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivp.

Mint Antal Erika tudatta, az utóbbi kategóriában tizenkét üzemet köteleztek súlyos káresemény-elhárítási terv készítésére.

Jelenleg összesen huszonegy veszélyes üzem felett gyakorol felügyeletet a katasztrófavédelem iparbiztonsági szakterülete megyénkben.

A veszélyes üzemekben évente egyszer kötelező különböző gyakorlatok megtartása, ezek minden esetben megtörténtek. A felső küszöbértékű üzemekben ezen felül külső védelmi terv gyakorlatokat is tart a polgári védelmi szakterület évente egy alkalommal.

A kijelölt veszélyes üzemekben a jogszabályban meghatározott rendszerességgel - felsősnél évente, alsósnál kétévente, küszöbérték alattinál háromévente - időszakos, komplex hatósági ellenőrzéseket is tartanak.

Az elmúlt években megyénk veszélyes üzemeiben nem történt súlyos baleset és nem következett be komoly üzemzavar - közölte a szóvivő.


Közösségi funkciók