3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Marad a Volán - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Továbbra is a Mátra Volán Zrt. biztosítja Gyöngyösön az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítást – erről döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

 

A közfeladat ellátásához szükséges húszmillió forintos többlet-fedezetet a város a költségvetési hiány terhére biztosítja.

A képviselők továbbá döntöttek arról is, hogy idén is kérelmet nyújtanak be a helyi közösségi közlekedés támogatására.

A testületi ülésen az is kiderült, hogy eredményes volt a város központi zöldterületeinek karbantartási munkáira kiírt nyílt közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft. lett, amely 2015 januárjától 2025 végéig látja majd el a munkát Gyöngyösön.

A testület döntött arról is, hogy egészségügyi, valamint oktatási-nevelési tevékenységek támogatására 500 ezer forintot, kulturális tevékenységek támogatására 3 millió, szociális tevékenységek támogatására egymillió, míg sporttevékenységek támogatására 4,3 millió forintot osztanak szét alapítványok és egyéb szervezetek között.

Az önkormányzat idén is finanszírozza a 13. életévüket betöltött lányok humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltását. A négykomponensű HPV oltóanyag költségét, mintegy 3,3 millió forintot az idei költségvetésből biztosítja a város. Az oltási programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik 2014. január 1. és augusztus 31. között betöltik 13. életévüket.

A képviselők határozata alapján a Gyöngyös Város Egészségügyéért díjat idén dr. Bordás Béla nyugalmazott gyermekorvos és dr. Hrabár Jenő főorvos veheti át. A Gyöngyös Város Közszolgálatáért elismerést Csépányné Kovács Emese közigazgatási csoportvezető és Percze Lászlóné ellátási és szolgáltatási ügyintéző kapja majd meg.

A csütörtöki gyöngyösi képviselő-testületi ülés elején Horváth László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a grémiumot és tagjainak partnerséget ajánlott Gyöngyös és térsége fejlődése érdekében.

A testület döntött arról is, hogy infrastruktúra-fejlesztésre 35 millió forint tagi hitelt biztosít a Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. részére.


Közösségi funkciók