3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenMarad a Volán - ülésezett a képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.05.29. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Továbbra is a Mátra Volán Zrt. biztosítja Gyöngyösön az autóbusszal végzett menetrendszerinti helyi személyszállítást – erről döntött csütörtöki ülésén a város képviselő-testülete.

 

A közfeladat ellátásához szükséges húszmillió forintos többlet-fedezetet a város a költségvetési hiány terhére biztosítja.

A képviselők továbbá döntöttek arról is, hogy idén is kérelmet nyújtanak be a helyi közösségi közlekedés támogatására.

A testületi ülésen az is kiderült, hogy eredményes volt a város központi zöldterületeinek karbantartási munkáira kiírt nyílt közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a ZÖFE Zöldterület-fenntartó és Fejlesztő Kft. lett, amely 2015 januárjától 2025 végéig látja majd el a munkát Gyöngyösön.

A testület döntött arról is, hogy egészségügyi, valamint oktatási-nevelési tevékenységek támogatására 500 ezer forintot, kulturális tevékenységek támogatására 3 millió, szociális tevékenységek támogatására egymillió, míg sporttevékenységek támogatására 4,3 millió forintot osztanak szét alapítványok és egyéb szervezetek között.

Az önkormányzat idén is finanszírozza a 13. életévüket betöltött lányok humán papilloma vírus (HPV) elleni védőoltását. A négykomponensű HPV oltóanyag költségét, mintegy 3,3 millió forintot az idei költségvetésből biztosítja a város. Az oltási programban azok a fiatalok vehetnek részt, akik 2014. január 1. és augusztus 31. között betöltik 13. életévüket.

A képviselők határozata alapján a Gyöngyös Város Egészségügyéért díjat idén dr. Bordás Béla nyugalmazott gyermekorvos és dr. Hrabár Jenő főorvos veheti át. A Gyöngyös Város Közszolgálatáért elismerést Csépányné Kovács Emese közigazgatási csoportvezető és Percze Lászlóné ellátási és szolgáltatási ügyintéző kapja majd meg.

A csütörtöki gyöngyösi képviselő-testületi ülés elején Horváth László, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a grémiumot és tagjainak partnerséget ajánlott Gyöngyös és térsége fejlődése érdekében.

A testület döntött arról is, hogy infrastruktúra-fejlesztésre 35 millió forint tagi hitelt biztosít a Gyöngyös Ipari Park Fejlesztő Kft. részére.


Közösségi funkciók