3 °C

 
 
Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. október 17-én, csütörtökön, eső esetén október 18-án, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Felavatták Gyöngyös új szabadtéri színpadát

Az Empty Pubs egyórás, ingyenes koncertjével, valamint borkóstolóval avatták fel a Fő tér 10. alatt, a könyvtárudvarban felépült új színpadot.

Folytatódik a házasságkötő terem felújítása

Új csillárok, falikarok és fényvetők felszerelésével folytatódott a házasságkötő terem megújítása az új székek beszerzése és a hangtechnika megújítását követően.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Laktanya, pálya, kitüntetések

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.24. csütörtök
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ülésezett Gyöngyös képviselő-testülete. Kitüntetésekről és személyi kérdésekről is döntöttek.

 

Tavaly Gyöngyösön csaknem ötszáz regisztrált esettel csökkent a bűncselekmények száma az előző évi adatokhoz képest – tájékoztatta Balogh Tibor rendőr alezredes a város képviselő-testületét a csütörtöki ülésen. A kapitányságvezető hozzátette: a városban döntően a vagyon elleni bűncselekmények jellemzőek. Ezt támasztja alá a lopások számának alakulása is, amely bár 2012-höz képest tavaly csökkent, ennek ellenére Gyöngyösön elkövetett bűncselekmények felét jelenti.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint Gyöngyösön kevesebb volt 2013-ban a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közlekedési balesetek száma is. Balogh Tibor kiemelte, hogy 2010 óta folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a rendőrség munkáját értékelő mutatók.

Czinege László rendőr ezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a beszámoló kapcsán megköszönte az önkormányzat támogatását, valamint a polgárőrség és a közterület felügyelet segítségét.

A képviselők a testületi ülésen döntöttek arról, hogy 15,5 millió forintot biztosítanak a költségvetésből a régi laktanya területén lévő épületek elbontásához, ugyanis a telken kap majd helyet az új tűzoltólaktanya. Az önkormányzat továbbá tájékoztatja a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot arról, hogy az újonnan épülő tűzoltóságnak otthont adó ingatlant jelzálogjog terheli, ám a tehermentesítésről már elkezdte a tárgyalásokat a város.

A testület határozott arról is, hogy a készülő műfüves pályát a Gyöngyösi Sportfólió Kft. üzemelteti majd.

Az önkormányzat 25 millió forinttal segíti a ferences rendi kolostor homlokzat-felújítását, melyhez a rend pályázati támogatást is remél.

A képviselő-testület hozzájárult ahhoz is, hogy a polgármesteri hivatalban – adminisztratív és egyéb kisegítő tevékenység ellátására – májustól június végéig határozott időre legfeljebb 22 alkalmazottat teljes munkaidőben, munkaviszonyban, minimálbér alkalmazása mellett foglalkoztasson. Ennek költségeit a város költségvetéséből fedezik.

A képviselő-testület által alapított Pro Civitate kitüntetést dr. Bartus József nyugalmaztott szakgyógyszerésznek ítélte oda a grémium. A díjazott a városnapon, június elsején veheti majd át az elismerést.

A Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetést ebben az évben Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola pedagógusa, Jankovits Iván nyugalmazott középiskolai tanár és Fiser Antalné, a Platán Úti Tagóvoda vezetője veheti majd át a városi pedagógusnapon.

A képviselők döntése értelmében a Heves megyéért díjra a város Ombódi Andrást, a Vidróczki néptáncegyüttes vezetőjét, valamint Várkonyi Maréza képzőművészt terjeszti fel.

Ugyancsak döntött a képviselő-testület arról, hogy a Gyöngyösi Városi Televízió ügyvezető igazgatójának megbízatását három évvel - 2017 május végéig - meghosszabbítja.


Közösségi funkciók