3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Gyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenMájusban választjuk meg Európa döntéshozóit

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.10. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2014-04-10 15:33
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Magyarországon május 25-én választjuk meg a 21 magyar európai parlamenti képviselőt.

 

Milyen témákkal foglalkozik az Unió a következő öt évben? Mire költi az adófizetők pénzét? A válasz attól függ, hogyan alakulnak az erőviszonyok az Európai Parlamentben, és ki vezeti majd az Európai Bizottságot.

Az Európai Unió próbál túljutni a gazdasági válságon, vezetői pedig a jövőben követendő irányon gondolkodnak. Ezért különösen nagy a tétje a 2014-es európai parlamenti választásnak, amely során az európaiak megválasztják azt a 751 EP-képviselőt, akik a következő öt évben 28 tagállam 500 millió polgárát fogják képviselni. Az Unió lakói e képviselőkön keresztül befolyásolhatják az Európai Unió politikájának irányvonalát. A képviselői helyeket az uniós szerződések a csökkenő arányosság elve alapján osztják szét a tagállamok között.

A parlamenti politikai frakcióknak 2014-től figyelembe kell venniük az európai parlamenti választások eredményét annak a politikusnak a jelölésekor, aki idén ősszel az Európai Bizottság elnöki székében váltja José Manuel Barroso elnököt. Az új Parlamentnek támogatnia kell a jelöltet ahhoz, hogy az elnökké válhasson: a Lisszaboni Szerződés szerint a Bizottság elnökét az Európai Parlament „választja meg”. Vagyis a választók most egyértelműen beleszólhatnak abba, ki vegye át az Unió vezetését.

A választások nyomán létrejövő új többség az elkövetkező öt évben formálni fogja az európai jogalkotást az egységes piac kérdéskörétől kezdve a polgári szabadságjogokig. A Parlament foglalkozik majd fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi kérdésekkel, és a képviselők fognak dönteni az Egyesült Államokkal megkötendő kereskedelmi és befektetési megállapodás elfogadásáról vagy elutasításáról is. Az EU költségvetése egyike lesz a fontos témáknak, mert az új Parlamentnek kell majd felülvizsgálnia a 2014-2020 közötti keretköltségvetést, különös tekintettel annak méretére, finanszírozására és felhasználásának céljára. A Parlamentnek ellenőrzési hatásköre is van: felügyeli, miként működnek és hogyan költik el az adófizetők pénzét más uniós intézmények.

Május 25-én újra az urnákhoz járulunk

Magyarországon május 25-én dönthetünk arról, hogy az elkövetkezendő 5 évben kik képviseljenek bennünket az Európai Parlamentben. A választás során a választópolgárok pártlistákra szavaznak majd, s az a párt állíthat listát – azaz indulhat a választáson –, amely április 22-ig legalább 20 ezer polgár ajánlását összegyűjtötte.

Az Európai Uniós választásokkal kapcsolatos információk is folyamatosan bővülnek a gyongyos.hu választási aloldalán.


Közösségi funkciók