3 °C

 
 
Ifjúsági központ alakulhat a műemlék ingatlanban

Ifjúsági és turisztikai központtá alakulhat a Nádor utca 10. szám alatti műemlék épület egy szlovák-magyar közös európai uniós pályázatnak köszönhetően. A pályázat benyújtásáról idei utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely határozott a gyermekek számára térítésmentesen nyújtott oltási programok folytatásáról is.

Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenSéta kékben, kék lufik az égen

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.06. vasárnap
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Az autizmus világnapjához kapcsolódva idén immár harmadik alkalommal rendezte meg a Kéksétát a gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) a Mátrában.

 
 

Szabó József, a gyöngyösi ferences rendház vezetője, az ASK lelki igazgatója elmondta: a világnap alkalmából az elmúlt napokban megrendezett programsorozat, valamint a Mátraházától Kékestetőig tartó séta mind azt a célt szolgálja, hogy felhívják a figyelmet az autizmussal élő fiatalok problémáira.

 

Kék Séta

 
46 kép
Dátum: 2014-04-06 08:40:00
 

A Kékséta résztvevőit dr. Réthy Béla alpolgármester köszöntötte Kékestetőn, egyebek mellett arról szólva: az elmúlt negyedévben a Kékséta immár a negyedik olyan nagyobb esemény, amikor az autizmusra irányul a figyelem. Hozzátette: a város is igyekszik segíteni az intézmény működését, legutóbb a városbálon összegyűlt csaknem négymillió forintos adomány tette ezt lehetővé.

Kékestetőn a hagyományokhoz híven a séta végeztével több száz kék színű lufit engedtek a magasba, ám előtte még a tíztagúra bővült ASK Five, valamint az intézmény tehetséges diákja, Mészáros Árpád zenélt és énekelt a négy kilométeres túra teljesítőinek.


Közösségi funkciók