3 °C

 
 
Mátrai bornapok - még több szín, még több íz

Pénteken elkezedődött, s vasárnapig kínál tartalmas szórakozást a Mátrai Bornapok programsorozata.

A rendelő felújításáért futottak

A Mátrai Bornapok programjának részeként rendezték meg a 8. körzet háziorvosi rendelőjének felújítását segítő jótékonysági futást.

Új játszótér épülhet a nyolcvanasban

Egy új játszótér kialakításáról és a Tour de Hongrie támogatásáról is döntött májusi, rendkívüli ülésén Gyöngyös képviselő-testülete, amely tárgyalt a 300 millió forintos fejlesztési csomag elemeinek megvalósításáról is.

Újra olaszrizling a városbor

A Molnár és Fiai Pincészet 2017-es évjáratú olaszrizlingje viselheti egy éven át a Gyöngyös Város Bora címet, míg a polgármester borának az Abasári Bormanufaktúra 2018-as zenitjét választották szerdán a városházán tartott borversenyen.

Vöröskeresztes elismerések

Gyöngyös városa, a Vöröskereszt gyöngyösi területi vezetője, a Berze Nagy János Gimnázium védőnője és diákjai, valmaint a P&G gyáregysége is elismerést vehetett át a Vöröskereszt világnapján.

Bővebben
18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

17/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról és engedélyezéséről szóló 45/2005. (X.24.), - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) és - a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendeleteket.

16/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

15/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

A miniszterelnök avatta fel a P&G gyöngyösi gyárát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-03-11 14:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor arról beszélt: vannak olyan nemzetközi vállalatok, amelyek kívánatosak Magyarország számára.

   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Úgy vélte, ezért "a hazájának, a városának árt", aki válogatás nélkül nemkívánatosnak tart minden nemzetközi befektetőt. Úgy vélte, tudni kell különbséget tenni a nem kívánatos és a kívánatos beruházók között, s a P&G természetesen ez utóbbiak sorába tartozik.

   

  Méltatta a cég több mint két évtizedes magyarországi tevékenységét, azt a növekedést, amellyel tizenötszörösére növelte az alkalmazotti létszámot, illetve azt a segítséget, amit a vörösiszap-katasztrófa valamint a dunai árvíz idején "az elsők között nyújtott" a Procter and Gamble.

  A miniszterelnök beszédében kitért arra is: a következő időszakban a rendelkezésre álló források hatvan százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják, s ennek eredményeként "a magyar gazdaság szilárdan áll majd a lábán."

   
  Nem lehet válogatás nélkül elutasítani a nemzetközi nagyvállalatokat - mondta Orbán Viktor a P&G gyöngyösi gyárában
  Fotó: Suha Péter

  Beszédében - a kampányra tekintettel - kitért arra is: felnőtt egy generáció, amelynek tagjai sosem látták a szüleiket munkába indulni, s úgy vélte, ez tarthatatlan. Arra buzdított mindenkit, hogy a munka alapú társadalomra voksoljön, ne ismétlődhessen meg, hogy százezrek segélyből éljenek munka helyett. Ha így döntünk, akkor Magyarország szép jövő előtt áll - fogalmazott Orbán Viktor.

   

  Marek Kapuscinski, az Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója Magyarország, s benne immár Gyöngyös fontos szerepet tölt be a cég életében. Mint fogalmazott, a társaság fő vezérlő elve a fogyasztói igények maximális kielégítése, az innováció, a márkaépítés és a mérethatékonyság.

  A P&G gyöngyösi gyára mintegy 85 millió dolláros beruházással valósult meg, a magyar mellett Kelet-európai és Közel-keleti piacokra is szállítják az itt készülő Pampers pelenkákat.

  Mint elhangzott, a tavaly az év legjelentősebb zöldmezős beruházásának ítélt gyárépítés a már említett innováció és a fenntartható fejlődés jegyében zajlott. Ennek részeként a legkorszerűbb technológiai sort állították üzembe, s az üzemben termelődő összes hulladékot újrahasznosítják.

  Horváth László Heves megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt monda: a P&G termékei világszerte megkönnyítik az édesanyák, a kisgyermekek mindennapjait. Az édesanyák megérdemlik a támogatást, a családok a biztonságot, Gyöngyös pedig az új munkahelyeket. A P&G olimpiai támogatására is utalva úgy fogalmazott: minden új munkahely aranyat ér.


  Közösségi funkciók