3 °C

 
 
Gyomirtás a vasúti vonalon

Vegyszeres gyomirtási munkákat végez a MÁV Zrt. a Gyöngyös - Vámosgyörk vasúti vonalon.

Forgalmirend-változások a Petőfi utcában

Harminc kilométer per órás sebességkorlátozást vezetett be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Petőfi Sándor utcában. A közútkezelő a tehergépjárművek közlekedését érintő szabályozást is bevezetett.

Önkormányzati pályázatok

Megjelentek az önkormányzat pályázati felhívásai, oktatási-nevelési, kulturális, egészségügyi, szociális, közgyűjteményi és sport feladatok támogatására.

Tájékoztató füzettel is segítik a kisgyermekeseket

Az újszülöttek és a kisgyermekes szülőknek nyújt segítséget a gyöngyösi önkormányzat kiadásában megjelent, Gyermekünk született című legújabb tájékoztató füzet.

Tanuljunk végre a hibáinkból!

A széthúzás helyett az összefogás kell, hogy jellemezze tetteinket - mondta március 15-i beszédében Hiesz György polgármester levonva az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tanulságait.

Bővebben
6/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

5/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

4/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

3/2019.(III.1.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. február 28-ai ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Normatív határozatok

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. január 29-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

Bővebben

A miniszterelnök avatta fel a P&G gyöngyösi gyárát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.11. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-03-11 14:52
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor arról beszélt: vannak olyan nemzetközi vállalatok, amelyek kívánatosak Magyarország számára.

   
   

  A P&G gyöngyösi gyárának avatásán Orbán Viktor miniszterelnök úgy fogalmazott: nagy nemzetközi cégek magyarországi befektetései nélkül nem boldogul a gazdaság, nem lesznek munkahelyek, sem gazdasági növekedés. Úgy vélte, ezért "a hazájának, a városának árt", aki válogatás nélkül nemkívánatosnak tart minden nemzetközi befektetőt. Úgy vélte, tudni kell különbséget tenni a nem kívánatos és a kívánatos beruházók között, s a P&G természetesen ez utóbbiak sorába tartozik.

   

  Méltatta a cég több mint két évtizedes magyarországi tevékenységét, azt a növekedést, amellyel tizenötszörösére növelte az alkalmazotti létszámot, illetve azt a segítséget, amit a vörösiszap-katasztrófa valamint a dunai árvíz idején "az elsők között nyújtott" a Procter and Gamble.

  A miniszterelnök beszédében kitért arra is: a következő időszakban a rendelkezésre álló források hatvan százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordítják, s ennek eredményeként "a magyar gazdaság szilárdan áll majd a lábán."

   
  Nem lehet válogatás nélkül elutasítani a nemzetközi nagyvállalatokat - mondta Orbán Viktor a P&G gyöngyösi gyárában
  Fotó: Suha Péter

  Beszédében - a kampányra tekintettel - kitért arra is: felnőtt egy generáció, amelynek tagjai sosem látták a szüleiket munkába indulni, s úgy vélte, ez tarthatatlan. Arra buzdított mindenkit, hogy a munka alapú társadalomra voksoljön, ne ismétlődhessen meg, hogy százezrek segélyből éljenek munka helyett. Ha így döntünk, akkor Magyarország szép jövő előtt áll - fogalmazott Orbán Viktor.

   

  Marek Kapuscinski, az Procter & Gamble közép-európai vezérigazgatója Magyarország, s benne immár Gyöngyös fontos szerepet tölt be a cég életében. Mint fogalmazott, a társaság fő vezérlő elve a fogyasztói igények maximális kielégítése, az innováció, a márkaépítés és a mérethatékonyság.

  A P&G gyöngyösi gyára mintegy 85 millió dolláros beruházással valósult meg, a magyar mellett Kelet-európai és Közel-keleti piacokra is szállítják az itt készülő Pampers pelenkákat.

  Mint elhangzott, a tavaly az év legjelentősebb zöldmezős beruházásának ítélt gyárépítés a már említett innováció és a fenntartható fejlődés jegyében zajlott. Ennek részeként a legkorszerűbb technológiai sort állították üzembe, s az üzemben termelődő összes hulladékot újrahasznosítják.

  Horváth László Heves megyei kormánymegbízott köszöntőjében azt monda: a P&G termékei világszerte megkönnyítik az édesanyák, a kisgyermekek mindennapjait. Az édesanyák megérdemlik a támogatást, a családok a biztonságot, Gyöngyös pedig az új munkahelyeket. A P&G olimpiai támogatására is utalva úgy fogalmazott: minden új munkahely aranyat ér.


  Közösségi funkciók