3 °C

 
 
Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Közös hivatal és parkfenntartás - ismét ülésezett a képviselő-testület

A Pálosvörösmarttal közös önkormányzati hivatal létrehozásával kapcsolatos ügyekről és a parkfenntartási feladatok ellátásáról szóló közbeszerzés kiírásáról döntött január 9-i, rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenTizennégyen már jelöltek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2014-03-05 16:05
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A gyöngyösi választókörzetben ötvenegyen igényeltek ajánlóívet, negyvenhárman kérték is nyilvántartásba vételüket. Megtörtént a jelöltek szavazólapi sorrendjének sorsolása is.

   

  A 2.es OEVK-ban 43 induló kérte a regisztrálását. A feldolgozás még nem teljes körű, eddig 14 név mellett szerepel az \"indulhat\" szó, tizenhárom jelölt nyilvántartásba vételét megtagadták, ám az ő eseteikben sem járt még le a jogorvoslati határidő - tudtuk meg dr. Magyar Attilától, a választási bizottság elnökétől.

  Dr. Magyar Attila, a választási bizottság elnöke elmondta: háromfős testület még nem végzett az ajánlóívek teljes körű feldolgozásával, pontos és végleges információ péntekre várható.

  A jelenlegi adatok szerint 14-en nyertek felvételt jelöltként, 13 indulót pedig el kellett utasítaniuk, mert nem tettek eleget a törvény által előírt 500 aláírás összegyűjtésének. A többi 27 jelöltnek jelentkező ajánlóíveinek ellenőrzése folyamatban van.

  Megtudtuk azt is: a gyöngyösi választási irodától 51-en igényeltek - és vittek el - ajánlóíveket. Akik nem szolgáltatják vissza maradéktalanul a korábban átvett dokumentumokat, azok szankcióra számíthatnak: ajánlóívenként több mint 50 ezer forintos bírságot kell majd megfizetniük.

  - A kitöltött íveken nem csak az ajánlók személyi adatait, hanem szúrópróba szerűen az aláírásokat is ellenőrizzük. Ha a központi adatbázissal összevetve egy íven több eltérést is tapasztalunk, akkor azt jelezzük az illetékes hatóság felé – tette hozzá az elnök.

  Dr. Magyar Attila úgy véli, hogy az eddigi feldolgozások alapján Heves megye 2. számú választókörzetében 15-20 jelöltre szavazhatnak majd áprilisban a választópolgárok.

  A választási bizottság elnöke hozzátette: az új választási törvény szerint a képviselőjelöltek névsora már nem alfabetikus sorrendben kerül fel a szavazólapra, hanem a választási bizottság által kisorsolt rangsorban. A sorsolás már a gyöngyösi választási körzetben is megtörtént, így a sorrend végleges, ám a folyamatos adatfeldolgozás és az elutasítások miatt a sorszámok még módosulhatnak.

  sorszámjelölt nevejelölő szervezet
  1. György RolandFKGP
  2. Bárdos Egonné ÉLŐLÁNC
  3. Kanalas Antal független
  4. Jakab Elvira független
  5. Debreczeni István Zsolt EP
  6. Vona Gábor Jobbik
  7. Pászti Zsolt 4K!
  8. Csorba Vivien ÚGP
  9. Jakab Gáborné független
  10. Rozinka Gyöngyi HATMAP
  11. Patakfalviné Szendrői Ilona MGP
  12. Schopf Rita MSZDP
  13. Péter József MCF
  14. Dr. Lukács Zoltán LMP
  15. Szegváry Krisztián SEM
  16. Kanalas Jenőné független
  17. Kucsera-Papp Katalin TBP
  18. Csíkné Berkes Renáta MACSEP
  19. Fendrikné Kovács Adrienn ÚDP
  20. Semegi Richárd független
  21. Rostásné Farkas Noémi független
  22. Rácz Miklós KNSZ
  23. Snep Andrea REND, SZABADSÁG
  24. Suha Jenő EU.ROM
  25. Huszárné Luda Ágnes MDU
  26. Rostás Norbert független
  27. Tenke János A HAZA NEM ELADÓ
  28. Dr. Sós Tamás MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP
  29. Tóth Zsanett JESZ
  30. Ivády Gábor KTI
  31. Rézműves Róbert MCP
  32. Jakab Mónika független
  33. Vidák Róbert független
  34. Szabó Sándor Miklós SZOCIÁLDEMOKRATÁK
  35. Kostyánszki Attila SZDP
  36. Berkesné Kállai Klára EGYÜTT 2014
  37. Egyed Mónika ÖP
  38. Horváth László Dezső FIDESZ-KDNP
  39. Horváth Mihály ZÖLDEK
  40. Subicz István SMS
  41. Schultheisz Péterné NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT
  42. Berkes Cristopher Elemér ÚMP
  43. Szalai László független

  A már nyilvántartásba vett, illetve a már elutasított jelöltek névsorát megnézheti a valasztas.hu oldalon, vagy a gyongyos.hu választási aloldalán is. Aloldalunkon számos egyéb, a választással kapcsolatos információ (szavazókörök, választási bizottság, választási iroda, elérhetőségek stb.) is megtalálható


  Közösségi funkciók