3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 december

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 decemberi száma.

Gyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenEsküt tett a választási bizottság

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.17. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-02-17 15:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megalakult a 2. sz. választókörzet választási bizottsága.

   
   
  Eskütétel. Dr. Lehotai Róbert, dr. Magyar Attila, Torda Ferencné és Mihalik József a választási bizottság tagjai 2014 február 17-én esküt tettek, dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője jelenlétében, Faragó László polgármester előtt
  Fotó: Suha Péter

  Letették esküjüket Heves megye 2. számú választókörzetének választási bizottságának tagjai, majd meg is tartotta alakuló ülését a bizottság. Elnökké dr. Magyar Attilát, elnökhelyettessé dr. Lehotai Róbertet választották. A bizottság további tagjai Torda Ferencné és Mihalik József.

   

  Dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője elmondta: az új választási eljárási törvény nyomán több változás is történt a korábbi évekhez képest. Talán a legnagyobb, hogy a korábbiaknak csaknem duplája, 56 település tartozik a választókörzethez.

  Elmondta azt is, február 17-én délig huszonegyen igényelték a jelöltajánló íveket, vagyis ennyien már biztosan versenybe kívánnak szállni a választók szavazataiért.

  A választási iroda vezetője arra is felhívta a figyelmet: ha valaki nem kapta meg postán az értesítést a névjegyzékbe történt felvételéről, akkor forduljon a választási irodához. Ugyancsak hangsúlyozta, hogy a jelöltajánló íveket pontosan töltsék ki, ugyanis ha bármilyen adatot hibásan írnak be az ívre, akkor az ajánlás érvénytelen lesz.

  Mint ismert, a jelöltajánlás rendszere is módosult, a korábbi „kopogtató-cédulákat” váltotta fel az ajánlóív. Ez szigorú számadású, sorszámozott nyomtatvány. Fontos változás, hogy egy személy több jelöltet is ajánlhat - viszont ugyanannak a jelöltnek csak egyszer írhatja alá az ívet.

  Az ajánlóívek végső leadási határideje március 3. 16.00 óra.


  Közösségi funkciók