3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenEsküt tett a választási bizottság

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.17. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-02-17 15:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megalakult a 2. sz. választókörzet választási bizottsága.

   
   
  Eskütétel. Dr. Lehotai Róbert, dr. Magyar Attila, Torda Ferencné és Mihalik József a választási bizottság tagjai 2014 február 17-én esküt tettek, dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője jelenlétében, Faragó László polgármester előtt
  Fotó: Suha Péter

  Letették esküjüket Heves megye 2. számú választókörzetének választási bizottságának tagjai, majd meg is tartotta alakuló ülését a bizottság. Elnökké dr. Magyar Attilát, elnökhelyettessé dr. Lehotai Róbertet választották. A bizottság további tagjai Torda Ferencné és Mihalik József.

   

  Dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője elmondta: az új választási eljárási törvény nyomán több változás is történt a korábbi évekhez képest. Talán a legnagyobb, hogy a korábbiaknak csaknem duplája, 56 település tartozik a választókörzethez.

  Elmondta azt is, február 17-én délig huszonegyen igényelték a jelöltajánló íveket, vagyis ennyien már biztosan versenybe kívánnak szállni a választók szavazataiért.

  A választási iroda vezetője arra is felhívta a figyelmet: ha valaki nem kapta meg postán az értesítést a névjegyzékbe történt felvételéről, akkor forduljon a választási irodához. Ugyancsak hangsúlyozta, hogy a jelöltajánló íveket pontosan töltsék ki, ugyanis ha bármilyen adatot hibásan írnak be az ívre, akkor az ajánlás érvénytelen lesz.

  Mint ismert, a jelöltajánlás rendszere is módosult, a korábbi „kopogtató-cédulákat” váltotta fel az ajánlóív. Ez szigorú számadású, sorszámozott nyomtatvány. Fontos változás, hogy egy személy több jelöltet is ajánlhat - viszont ugyanannak a jelöltnek csak egyszer írhatja alá az ívet.

  Az ajánlóívek végső leadási határideje március 3. 16.00 óra.


  Közösségi funkciók