3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Esküt tett a választási bizottság

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.02.17. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2014-02-17 15:12
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megalakult a 2. sz. választókörzet választási bizottsága.

   
   
  Eskütétel. Dr. Lehotai Róbert, dr. Magyar Attila, Torda Ferencné és Mihalik József a választási bizottság tagjai 2014 február 17-én esküt tettek, dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője jelenlétében, Faragó László polgármester előtt
  Fotó: Suha Péter

  Letették esküjüket Heves megye 2. számú választókörzetének választási bizottságának tagjai, majd meg is tartotta alakuló ülését a bizottság. Elnökké dr. Magyar Attilát, elnökhelyettessé dr. Lehotai Róbertet választották. A bizottság további tagjai Torda Ferencné és Mihalik József.

   

  Dr. Kozma Katalin, a helyi választási iroda vezetője elmondta: az új választási eljárási törvény nyomán több változás is történt a korábbi évekhez képest. Talán a legnagyobb, hogy a korábbiaknak csaknem duplája, 56 település tartozik a választókörzethez.

  Elmondta azt is, február 17-én délig huszonegyen igényelték a jelöltajánló íveket, vagyis ennyien már biztosan versenybe kívánnak szállni a választók szavazataiért.

  A választási iroda vezetője arra is felhívta a figyelmet: ha valaki nem kapta meg postán az értesítést a névjegyzékbe történt felvételéről, akkor forduljon a választási irodához. Ugyancsak hangsúlyozta, hogy a jelöltajánló íveket pontosan töltsék ki, ugyanis ha bármilyen adatot hibásan írnak be az ívre, akkor az ajánlás érvénytelen lesz.

  Mint ismert, a jelöltajánlás rendszere is módosult, a korábbi „kopogtató-cédulákat” váltotta fel az ajánlóív. Ez szigorú számadású, sorszámozott nyomtatvány. Fontos változás, hogy egy személy több jelöltet is ajánlhat - viszont ugyanannak a jelöltnek csak egyszer írhatja alá az ívet.

  Az ajánlóívek végső leadási határideje március 3. 16.00 óra.


  Közösségi funkciók