3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Nem okoz zavart az abasári vízvezeték kiépítése

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2013.10.29. kedd
 
Utoljára módosítva: 2013-10-29 15:27
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szakemberek szerint semmilyen zavart nem okoz Mátrafüred vízellátásában a Pálosvörösmar és Mátrafüred között épülő vízvezeték kivitelezése.

   

  A vízügyi szakemberek javaslata alapján egy Mátrafüred és Pálosvörösmart között kiépítendő földalatti átkötő vezetékkel biztonságosan megoldható Abasár ivóvíz ellátása úgy, hogy ez sem Gyöngyös, sem Mátrafüred, sem pedig Pálosvörösmart ivóvízellátásában nem okoz korlátozást.

  Október 25-én megkezdődött a Mátrafüred-Pálosvörösmart közötti összekötő vezeték kiépítése, így még a téli fagyok beállta előtt lefektetik az ivóvízvezetéket. A munkálatok előre láthatóan két hétig tartanak, és nem befolyásolják Mátrafüred ivóvízellátását. A szakmai irányítást a Heves Megyei Vízmű Zrt. látja el.

  Az ivóvízellátással kapcsolatos kérdésiekkel, problémáikkal – ahogyan eddig is – a Heves Megyei Vízmű Zrt. Gyöngyösi Üzemegységéhez fordulhatnak a 37/313-608 telefonszámon - áll Gyöngyös önkormányzatának közleményében.

  Mint ismert, az új vezeték kiépítése azután vált szükségessé, hogy határérték feletti szerves oldószer koncentrációt mutattak ki az abasári ivóvízben a vízminőségi vizsgálatok. Október 9-től a vezetékes víz kizárólag wc öblítésre, fűtési rendszerek feltöltésére és tűzi vízként, később pedig már mosásra és takarításra is használható volt.

  Az újra üzembe helyezett honvédségi kutak laborvizsgálatai határérték feletti arzén jelenlétét mutatták ki, így ezek a kutak sem vonhatók be az ivóvíz ellátásba. Mindezek miatt döntött október 24-én a megyei védelmi bizottság az új vezeték szükségességéről.


  Közösségi funkciók