3 °C

 
 
27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Tisztelet, köszönet, elismerés az egészségügynek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.01. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-07-02 10:05
 
  Szerző: T. Bokros Mária
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  Az Egri Rézfúvós Kvintett koncertjével és kitüntetések, oklevelek átadásával ünnepeltek Semmelweis-nap alkalmából a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban. A szónokok a köszönet és elismerés hangján szóltak az egészségügyi dolgozók munkájáról.

   
   

  Az Egri Rézfúvós Kvintett koncertje nyitotta a Bugát Pál Kórház kertjében rendezett Semmelweis-napi ünnepséget, június 30-án. Az egészségügyi dolgozókat köszöntő Horváth László országgyűlési képviselő, Cseh Krisztián rendőr őrnagy, az Országos Kórház-főparancsnoki Támogató Törzs vezetője, dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke és Weisz Péter, főigazgató ünnepi szavaiban közös elem volt a köszönet és elismerés azért a helytállásért, melyet a kórház dolgozói tanúsítottak a koronavírus elleni küzdelemben. A fegyelmezett munka, az összefogás, a hivatás mellett elkötelezettség jellemezte a gyöngyösi kórház munkáját, ezért is, hogy ebben az évben az egész közösség kapott főigazgatói dicséretet. Az erről szóló oklevelet Seres Lászlóné, a Közalkalmazotti Tanács elnöke vett át az ünnepségen. Külön köszönet járt a háziorvosoknak, akik napi szintű kifogástalan együttműködésükkel segítették a járvány idején a kórház gyógyító munkáját. Képviselőik: dr. Franczia Tamás és dr. Nagy Éva vette át az elismerő okleveleket.

  A Bugát Pál Kórház vezetése 2020-ban több évtizedes önzetlen munkája elismeréseként a Bugát Pál Kórház Alapítvány kuratóriumi elnökének, Matus Miklósnak, és a kórházat tekintélyes összeggel támogató COOP Lőrinci Kereskedelmi Zrt vezérigazgatójának, Zsámba Péternek ítélte a Wiltner Sándor -Díjat.

  Semmelweis nap alkalom volt arra is, hogy szakmai munkájuk elismerésként főorvosi kinevezést kapjon: dr. Ernyei Szilvia gyermekgyógyász, és Ifj. Dr. Budai László, sebész.

  A Bugát Pál Kórház vezetése köszönetét fejezte ki a márciustól az intézményben szolgálatot teljesító Mérai Péter tűzoltó alezredes és Fodor Péter tűzoltó törzszászlósnak azért a munkáért, melyet a koronavírus járvány idején a gyógyító intézmény érdekében végeztek. Elismerésük jeléül mindkettőjüket a kórház örökös tiszteletbeli dolgozójává fogadták.

  A BPK vezetése két új díj alapítását jelentette be az év elején. Az év ifjú ápolója a Bugát Pál Kórházban, valamint Az év ifjú orvosa a Bugát Pál Kórházban díjak alapításának célja az arra érdemes kórházi dolgozó: ápoló és orvos munkájának elismerése. 2020-ban az év ifjú orvosa dr. Szilágyi Vivien, szülész-nőgyógyász szakorvos, az év ifjú ápolója: Nagyné Tóth Zsuzsanna, diplomás ápoló, a belgyógyászat munkatársa. A díjazottak a Samsung Zrt jóvoltából két kiváló minőségű televíziót is kaptak.

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Területi Szervezete Semmelweis Napi Oklevéllel díjazta Fehér Mártát, a Bugát Pál Kórház Higiéniai Osztály dolgozóját, Koczka Zsuzsannát, a Bugát Pál Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztály ápolóját, és Fekete Gabriella szakasszisztenst, a … számú gyermekorvosi körzet munkatársát.

  A kamara Pártoló Tag címet adományozott Weisz Péter főigazgatónak, aki

  hosszú évek óta támogatja a kamara tevékenységét, és nagyra értékeli a szakdolgozók részvételét az egészségügyi ellátásban.

  Az ünnepségen egy szál virággal köszöntötték azokat is, akik napi munkájuk mellett tanultak, képezték magukat, és az elmúlt egy évben szereztek szakirányú szakmai végzettséget.

  Több évtizedes gyógyító munkájukat befejezve köszönt el az intézmény dr. Rapi Judit, dr. Reményi Gyula és dr. János Erzsébet főorvosoktól, megköszönve hűségüket a kórházhoz, a hivatásukhoz.


  Közösségi funkciók